Ik woon in Deurne (Antwerpen) samen met mijn partner en onze twee zonen.

In het jaar van mijn 50ste verjaardag besloot ik mezelf een bijzonder cadeau te geven: ik wilde 50 dingen doen die ik altijd al had willen proberen. Sommige zullen het een midlifecrisis noemen. Eén van die ervaringen bracht me in de zomer van 2017 naar het kunstenfestival ‘Burning Man’, midden  in de woestijn van Nevada.

Terug in België groeide het verlangen om meer creativiteit toe te laten in  mijn leven. Op latere leeftijd ontdekte ik zo mijn passie voor de fotografie.

Intussen ben ik afgestudeerd aan de beeldacademie van Lier, met een specialisatie in kunstfotografie.

Ik beschouw mezelf niet als een ‘klassieke’ fotograaf maar eerder als een intuïtieve kunstfotograaf of beter nog als beeldmaker.

Ik ben niet geïnteresseerd om een perfect beeld te maken van de realiteit maar streef ernaar om een nieuw beeld te maken dat iets toevoegt.

Mijn werk is sterk verbonden met mijn persoonlijke leefwereld. Via beeld wil ik vooral een bepaalde sfeer, gemoed, emotie tot uitdrukking brengen. Pas later in mijn leven besefte ik hoezeer ik visueel ben ingesteld en hoe vooral beeld mijn medium van uitdrukking is.

Mijn inspiratie haal ik uit alledaagse elementen  (bijvoorbeeld de gordijnen in mijn slaapkamer, die in elke fotoreeks wel ergens opduiken).

Ook beweging is een terugkerend thema in mijn werk. Mijn eindwerk maakte ik over dans, temeer daar ik zelf een gepassioneerd danser ben en dit essentieel is in mijn leven.

Verder hou ik erg van het verrassingselement en het experimenteren, wat vooral tot uiting komt in mijn eindwerk specialisatie. Daarin werk ik bewust met proefprints, mislukte prints, het materiaal dat doorgaans wordt weggegooid, het onvolmaakte. Dat geeft me vrijheid om onbeperkt te experimenteren, gaande van ‘het voederen van de foto’s aan de slakken in de brievenbus’, het verscheuren – verknippen – bekrassen – beschilderen van de prints, tot het bewerken met lucifers, strijkijzer, ontstopper.

Ook aan de postprocessing beleef ik veel genoegen en ik kan er veel werk aan besteden: het maken van composities, hoe gepresenteerd (boekje, doosje, leporello, papiersoort, kalkpapier, doeken,…). Daarnaast volgde ik  de opleiding ‘tentoonstellingsbeheer’ aan de academie van Lier, omdat ik ook het opstellen en vormgeven van exposities als een belangrijk onderdeel van mijn werk zie. Ik stelde ook al als curator groepstentoonstellingen samen van andere kunstenaars.